Wat is Cooking Rib Eye? Een gemakkelijke kooktechniek

Wat is Cooking Rib Eye? Een gemakkelijke kooktechniek

De rib eye, ook wel ribeye of biefstuk genoemd, is een biefstuk van hoge kwaliteit in de onderste helft van het karkas. Het bovenste gedeelte van de ribben loopt van ribben helemaal tot twaalf, inclusief het diafragma. Ribeye-steaks bestaan meestal niet alleen uit de spieren van de grote spiergroep, maar ook uit de triceps, complexis en spinalis.

Biefstuk

Je ziet veel variatie in snit en vorm in rib eye steaks. De meeste mensen zijn bekend met de ribeye in Amerikaanse stijl, een biefstuk dat compleet komt van de onderkant van het ribgedeelte tot aan de bovenkant van het dijbeen of naar het onderste uiteinde van het scheenbeen Ribeye ijverig. Sommige mensen geven de voorkeur aan ribeye-sneden die de vorm hebben van een driehoek die het lange, dunne, magere profiel vertegenwoordigt dat typerend is voor deze snit. Anderen geven de voorkeur aan sneden die eruitzien als een rechthoek die de korte, brede en ronde vormen illustreren die kenmerkend zijn voor deze snit. U kunt ook variaties in ribeye vinden die eruitzien alsof het vlees is "ingestort" omdat het zo plat is gesneden.

Er zijn twee technieken om rib eye te koken, de langzame en snelle methode. Als je een vochtige braadstuk wilt, dan wil je vanaf het begin de buitenkant van je stuk vlees dichtschroeien. Elke keer dat u meer dan één bord met ribben tegelijk gaat eten (dwz: meerdere kleine maaltijden), wilt u ze langzaam aanbraden, net als een varkensschouderbraadstuk. Als u slechts één of twee ribben tegelijk kookt, moet u de snelle kookmethode gebruiken, zodat de sappen niet te veel uitdrogen voordat ze worden geserveerd.

Meer informatie: https://cooltomeatyou.nl/