Home » Onderwijs » De voordelen van praten met ouders

De voordelen van praten met ouders

oudergesprek

De voordelen van praten met ouders

Parent Talk is een website die gratis advies geeft aan ouders. De inhoud is geschreven en samengesteld door opvoedexperts van Action for Children. Het is bedoeld om ouders de kennis te geven die ze nodig hebben om gelukkige, gezonde kinderen op te voeden. De site bevat zes verschillende modules die verschillende vaardigheden in het ouderschap aanleren. De website wordt regelmatig bijgewerkt en de informatie is vaak aan verandering onderhevig.

Ouders moeten rekening houden met hun taal wanneer ze met hun kinderen praten Hetsen & Visschers oudergesprek. Ze moeten een taal kiezen die geen conflicten veroorzaakt. Kinderen imiteren de manier waarop hun ouders praten. Het is belangrijk dat ouders gevoelig zijn voor de manier waarop kinderen conflicten ervaren. Ouders moeten niet vergeten dat hun woorden van invloed zijn op hun kinderen en een integraal onderdeel zijn van hun ontwikkeling. Wanneer ouders taal gebruiken in het bijzijn van kinderen, kan dit hun gevoelens, zelfvertrouwen en zelfrespect aantasten.

Oudergesprekken kunnen kinderen ook helpen de relatie tussen objecten en getallen te begrijpen. Het kan kinderen bijvoorbeeld helpen de afstand van de zon tot de aarde te begrijpen, of hoe puzzelstukjes in elkaar passen. Het kan hen ook helpen meer te weten te komen over het verschil tussen de begane grond en de 102e verdieping. Onderzoek toont aan dat kinderen met meer pratende ouders betere rekenprestaties laten zien dan kinderen die dat niet doen.

Naast een gesprek met hun kind kunnen ouders ook proberen te achterhalen wat de oorzaak van het probleem kan zijn. Uw zoon kan bijvoorbeeld naar alcohol of sigarettenrook ruiken als hij thuiskomt. Je hebt misschien een verandering in zijn of haar gedrag opgemerkt. Misschien heeft hij of zij zijn/haar vrienden veranderd. Als de redenen geldig zijn, moet u ervoor zorgen dat u deze problemen aanpakt.

Meer informatie op: Hetsen & Visschers