Home » Auto » Beschouw je het?

Beschouw je het?

Chip Tuning verandert in principe of het modificeren van een uitwisbare niet-beschrijfbare lees alleen gegevenschip in een elektronisch besturingssysteem voor auto’s of ander auto om betere prestaties te bereiken, of het nu hogere brandstofefficiëntie-reiniger uitlaatgassen is, of zelfs meer kracht. Hoe kan dit zelfs goed zijn voor mijn auto? Het eenvoudige antwoord is dit: het is dat niet. Hoewel enthousiastelingen verschillende meningen over het onderwerp kunnen hebben, acht ik het persoonlijk niet om helemaal goed te zijn. In feite is het ronduit gevaarlijk om dit type modificatie in uw auto te plaatsen.

Sommige fabrikanten staan hun eigenaren in staat om dergelijke wijzigingen uit te voeren, maar pas nadat ze een speciaal apparaat hebben gekocht van hun geautoriseerde voertuigserviceproviders. Deze apparaten zijn geprogrammeerd om het type chip te identificeren dat moet worden gewijzigd en de wijzigingen dienovereenkomstig moeten uitvoeren. Als het voertuig bijvoorbeeld te veel warmte produceert tijdens het rijden, kan een chip die in de buurt van de radiator in de buurt van de radiator kan worden geplaatst de temperatuur van de motoren verlagen en het voertuig efficiënter kunnen functioneren, waardoor de bestuurder kan genieten van een soepelere rijervaring.

Als de auto een overmatige hoeveelheid vibratie ervaart, kan het installeren van een trillingsdempende chip naar de voorste veerperk ongewenst lawaai voorkomt van onder het voertuig.

Onder de meeste omstandigheden worden dit soort elektronische tuners niet aanbevolen voor auto’s. Sommige mensen zijn echter bekend om hun motoren te wijzigen zonder de hulp van een elektronische technicus en hebben geweldige resultaten kunnen krijgen. Als u rekening houdt met het uitvoeren van dit soort wijzigingen, onderzoek dan eerst, zodat u uw voertuig niet verpest. Doe ook uw onderzoek naar hoe het het beste is voordat u dit hele ding echt begint. Anders kunt u uiteindelijk onherstelbare schade aan uw voertuig doen.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat er gevaren zijn met chiptuning. Terwijl de meeste elektronische besturingseenheden veilig zijn om te werken wanneer ze worden gebruikt door een gekwalificeerde volwassene, zijn ze nog steeds in staat om problemen te creëren. U kunt ervoor zorgen dat de motor oververhit of rubberen onderdelen verbrandt als u niet voorzichtig bent.

Er zijn ook gevaren betrokken bij het werken met het verkeerde soort materiaal, of met de verkeerde timingcombinatie.

Het laatste om in gedachten te houden is dat het uw brandstofverbruik zal beïnvloeden. Dit is niet noodzakelijk een slechte zaak, maar het kan absoluut een impact hebben. Als u de veronderstelling neemt dat een kleine pk-stijging de moeite waard is vanwege de extra belasting die het op de motor zet, wordt u uiteindelijk zeer teleurgesteld. Dit type modificatie vereist dat u werkt met een vermogen verlies. Als u niet voorzichtig bent, kunt u uw motor op de helft van de capaciteit zien, vooral tijdens het spitsverkuur. Als u voorzichtig bent, kunt u echter de voordelen van uw chiptuning zien en gelukkig zijn dat u niet een extra belasting aan de motor hebt toegevoegd.

Chip Tuning is niet voor iedereen. Als u geen ervaren monteur bent of voelt u niet comfortabel als complex als een elektronische besturingsmodule, wilt u misschien wachten tot u bekend raakt met deze hobby voordat u het probeert. Voordat u begint, moet u echter op de hoogte zijn van de potentiële gevaren. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle potentiële opties begrijpt, zodat u de beste beslissing voor uw voertuig kunt maken.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl