5 redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

5 redenen waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom peulvruchten (die vroeger als complete voedingsgroepen werden beschouwd) als zo'n goede voedingsgroep worden beschouwd voor diëten die de nadruk leggen op vleesopname? Het blijkt dat peulvruchten niet alleen goed voor je zijn (ze zitten namelijk boordevol eiwitten, mineralen, vitamines en andere voedingsstoffen); ze kunnen ook worden gebruikt als perfecte voedselvervanger als u niet van de smaak van vlees houdt. De reden waarom peulvruchten zo populair zijn geworden als voedselgroepen, is omdat ze niet de calorieën en andere chemicaliën bevatten die in veel soorten vlees voorkomen. Studies tonen bijvoorbeeld aan dat er meer dan 80 verschillende chemicaliën zijn die in rundergehakt kunnen worden aangetroffen in vergelijking met slechts 2 voor bonen – hoewel het je misschien verbaast te weten dat je ook proteïne in de boon kunt vinden (hoewel dat niet het geval is). zo overvloedig als vlees).

Als u zich zorgen maakt over vetten en cholesterol, bevat de boon zeer weinig van deze stoffen. En omdat ze geen verzadigd vet hebben, wordt het in dit opzicht ook als heel gezond beschouwd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze de nieuwe vervanger zijn geworden van hamburgers en hotdogs. Hoewel studies hebben aangetoond dat sommige populaties die peulvruchten consumeren, een lagere incidentie van hartaandoeningen, colorectale kanker en hypertensie hebben, komt dit doordat het vezelgehalte van peulvruchten verstopping van de slagaders voorkomt en de algehele gezondheid van het cardiovasculaire systeem verbetert. En omdat ze veel kalium bevatten, worden peulvruchten vaak aanbevolen voor diabetici omdat ze helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Peulvruchten zijn zelfs zo rijk aan voedingsstoffen dat sommige onderzoekers denken dat ze zelfs kunnen worden beschouwd als de remedie tegen diabetes!

Ten slotte bevatten peulvruchten veel vezels, wat een zeer belangrijk onderdeel is van een gezond dieet. Dit is een van de redenen waarom ze door artsen op grote schaal worden aanbevolen aan diabetespatiënten die het vezelrijke dieet van vlees en vis niet kunnen verdragen. Zoals alle voedselgroepen, bevatten peulvruchten ook een bepaalde hoeveelheid proteïne, vitamine B12, calcium, zink, foliumzuur en andere voedingsstoffen, die allemaal essentieel zijn voor een goede gezondheid. Ze zijn ook van nature infectiewerend.

Klik door naar de website: valledelsole.nl