B & B  De Zeeldraaier - 2

B & B De Zeeldraaier - 2

Gallery Leads  

Brouwerijstraat 7  Lokeren
Tel. 09 339 00 75
Gsm. 0476 25 69 70

Welkom bij de Zeeldraaier,  gelegen vlakbij het station en op loopafstand van de markt !

Ben je op zoek naar een gezellige verblijf in een historisch kader waar je even wil ontspannen, na een harde werkdag of als aanzet van een toeristische verkenning van het Waasland, dan kan je hier terecht.

EIGEN WEBSITE! 

Het huis werd gebouwd in 1936 door Willem Van Bogaert in Art Deco stijl Ook het buurhuis is van dezelfde architect. Duidelijk hierbij is de invloed van de expressionistische Amsterdamse School. Typerend hierbij is zeker het gebruik van een flink uitgewerkte arduinen afwatering en dit vaak als uitloper van een hoog vertikaal raam. Dit zoals te zien aan de voorgevel boven de toegangsdeur.


Na de Tweede Wereldoorlog werd er een atelier annex productieruimte bijgebouwd. Deze ruimtes werden tot in de tachtiger jaren gebruikt voor het vervaardigen en voor het opslaan van touwen.
Vandaar ook de naam “de Zeeldraaier” die we kozen voor de B & B. In het plaatselijke dialekt betekent de zeeldraaier iemand die touwen maakt. Vroeger werden de touwen gedraaid en een touw is een ” zeel” in het Lokers, vandaar.

Contact via e-mail: 
bedandbreakfastlokeren@hotmail.com

GPS: 51.10945, 3.98784

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events

Winkels in de kijker